SAN GIOVANNI DI PERINI
Na konci 18. století Dr. Giovanni Perini, tehdejší starosta města Borca di Cadore poblíž Cortiny, spolu se svými bratry inženýrem Aristidem a právníkem Giulianem nakupují desítky hektarů půdy a vinic v kopcích Conegliano, Valdobbiadene a v Trevisu, včetně nádherné vily z 18. století, ve které sídlí vinařství dodnes.
Později se Ernesto, syn Giovanniho Periniho, věnoval zpracování hedvábí a rodina zahájila výrobu a distribuci vína. Mezi šedesátými a sedmdesátými lety Ernesto Perini díky pomoci svého syna Giovanniho a jeho manželky Bernadette Dorigo investují do omlazení starých vinic novými odrůdami (většinou Prosecco) a vytváří vinařství Giovanni Perini. Na začátku sedmdesátých let se Prosecco vyrábí metodou druhotného kvašení v lahvi. Díky velkému úspěchu jejich vín pochopili velký potenciál Prosecca. Investují do zakoupení nových technologií a přecházejí na metodu kvašen “Charmat”, kvašení v tancích. Velkým přínosem pro růst společnosti je zapojení synů Paola a Alberta, který firmu v současnosti řídí. Rodina Perini patří mezi špičkové výrobce toho nejlepšího DOCG prosecca z oblasti Conegliano a Valdobbiadene. Svou produkci exportuji do mnoha zemí světa.
Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem